Program consultații oftalmologice

Dr. Bădăluța Irina

Marți: 14:00-16:00
Miercuri: 17:00-19:00
Joi: 10:00-12:00

Dr. Boricean George

Luni: 15:30-18:00

Contact:

Tel: 0744.369.166

Investigatii

În cabinetul nostru se pot determina urmatoarele vicii de refracție: miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia.

Miopia- este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Globul ocular al persoanelor miope este mai alungit, fiind nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea, deplasând focarul pe retină. În jur de 26% din populația lumii are miopie.

Hipermetropia- ste o afecțiune a ochiului, caracterizată prin formarea imaginii în spatele retinei, ceea ce face ca imaginea să devină încețoșată. În esență, hipermetropia se datorează unui viciu de refracție, caracterizat printr-un deficit de convergență ce face ca imagina obiectelor să se formeze în spatele retinei. Persoanele ce suferă de hipermetropie văd totuși relativ mai bine la distanță, deși văd obiectele depărtate mai aproape decât sunt în realitate. Aceste persoane au de cele mai multe ori probleme în a focaliza imaginile apropiate și nu pot realiza activități precum cititul sau cusutul. Din punct de vedere optic, hipermetropia este contrară miopiei.

Astigmatismul- este o boală oftalmologică manifestată printr-o deformare de cornee care atrage după o refracție defectuoasă a razei de lumină în globul ocular. In cazul astigmatismului razele de lumină albă care sosesc la ochi sub formă de raze paralele vor suferi un proces intens și inegal de refracție, cu cât această refracție diferențiată va fi mai mare, cu atât se consideră astigmatismul mai grav.

Presbiopia- este pierderea treptata a capacitatii ochilor de a focaliza obiectele apropiate. Aceasta se dezvolta de obicei dupa varsta de 40 de ani si este un semn natural al imbatranirii. Va puteti da seama ca suferiti de aceasta afectiune atunci cand pentru a vedea bine trebuie sa indepartati obiectele mai mult ca de obicei. Daca aveti miopie, atunci puteti rezolva problema temporar citind fara ochelari. Presbiopia poate fi diagnosticata la un simplu examen oftalmologic si poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau pe cale chirurgicala.

Deasemena medicii oftalmologi pot diagnostica boli ale ochilor, cum ar fii: cataracta, glaucomul, degenerescența maculară, dezlipire de retină, conjunctivită, etc.